32.9 C
Ιωάννινα
2 Ιουλίου 2022
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Υπεγράφη η σύμβαση για την αντικατάσταση των ταρτάν στίβου στο ΟΑΚΑ

Την Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν των στιβικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, έπειτα από 20 χρόνια, υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και o Πρόεδρος της Διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου, Νεκτάριος Βιδάκης, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.
Το εξαιρετικά σημαντικό Έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων, στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης ΟΑΚΑ», προϋπολογισμού 5.847.840€ από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα το δημοπρατήσει, θα συνάψει τη σύμβαση με ανάδοχο και θα επιβλέψει τις κατασκευές, περιλαμβάνει:
* Αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων – ταρτάν του ΟΑΚΑ (Κεντρικός Στίβος, Κ1 και Κ2, Προπονητήριο ΣΕΓΑΣ)
* Στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου, συνολικής επιφάνειας 4.953 τ.μ.
* Αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ, κατόπιν διαπίστωσης φθορών και δυσλειτουργιών τους συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων θυρών.
Στη Συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, όπου παρέστησαν ακόμαη Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, Τασούλα Κελεσίδου, καθώς και πλήθος Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας από τον στίβο και άλλα αθλήματα, πρόεδροι Ομοσπονδιών, καθώς και η διοίκηση, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ, ο Yφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο «για μία σπουδαία ημέρα για το Ολυμπιακό Στάδιο και τον ελληνικό στίβο».

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος μίλησε για «ημέρα χαράς». Αναλυτικά:
«Είναι μέρα χαράς που υπογράφεται αυτή η Προγραμματική Σύμβαση, η οποία θα αξιοποιήσει το ΟΑΚΑ στο έπακρο. Επιτέλους, όλες οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ αναβαθμίζονται χωρίς να φεύγουν τα ερασιτεχνικά Ολυμπιακά αθλήματα τα οποία δίνουν αγώνα για να έχουν τη στέγη τους. Είναι γεγονός που οι Υφυπουργός αναγνωρίζει και εργάζεται πάντα με κατεύθυνση την εξεύρεση λύσεων.
Εμείς ως ΕΟΕ είμαστε σύμφωνοι και στην αξιοποίηση του κλειστού μπάσκετ, καθώς βρέθηκε λύση για να φτιαχτούν εγκαταστάσεις όπου θα μεταφερθούν τα αθλήματα που τώρα το χρησιμοποιούν.
Βεβαίως, θα περιμένουμε κ. Υφυπουργέ -και το λέμε και εδώ ενώπιον της διοίκησης του ΟΑΚΑ- οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών να προπονούνται δωρεάν στο ΟΑΚΑ και να διεξάγεται εδώ δωρεάν ένα εθνικό πρωτάθλημα, εφόσον το επιθυμούν οι Ομοσπονδίες.
Όλοι αγαπάμε τον αθλητισμό και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε ο στίβος, ο βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων, να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορούν οι αθλητές του να προετοιμάζονται, αλλά και για να μπορούμε να φέρουμε διοργανώσεις που θα δώσουν κύρος στην πατρίδα μας!
Κ. Υφυπουργέ, κ. Περιφερειάρχη, χαίρομαι που σήμερα υπογράφετε αυτή τη προγραμματική σύμβαση. Χαίρομαι που ο κ. Πατούλης είπε πως τώρα που ολοκληρώθηκε και η Μελέτη θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα και τα έργα στο κολυμβητήριο του Ζαππείου, μία εγκατάσταση που είναι στην καρδιά μας, ειδικά εμάς που προπονηθήκαμε εκεί.
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για την καταπληκτική τους δουλειά, καθώς το ΟΑΚΑ έχει αναβαθμιστεί σε πάρα πολλά μέρη του».

Related posts

Στην έβδομη θέση η Εθνική ομάδα Γυναικών

“Χρυσή” η Κορακάκη στους Μεσογειακούς

Μεσογειακοί Αγώνες: Δύο νέα χρυσά για την Ελλάδα, 14 στο σύνολο

Κώστας Γεωργιάδης