8.8 C
Ιωάννινα
3 Φεβρουαρίου 2023
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Συνεργασία ΠΑΣ – Ηνωμένων Εθνών για τους 17 στόχους

sdg facebook banner gr 1Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Ηπείρου, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ενημέρωση και την προβολή των 17 Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη τόσο στο κοινό της Ηπείρου αλλά και σε όλο το πανελλήνιο.

 Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ την Κυριακή 30 Απριλίου, οι παίκτες του ΠΑΣ θα φωτογραφηθούν πίσω από ένα μεγάλο πανό με τους 17 Στόχους, ενώ τα 22 παιδιά των συνεργαζόμενων με τον ΠΑΣ ακαδημιών ποδοσφαίρου που θα συνοδεύουν τους 22 παίκτες και τους διαιτητές θα φορούν μπλουζάκια που θα απεικονίζουν το λογότυπο των 17 Στόχων, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση η ΠΑΕ.

Αναλυτικά: 

Τι είναι οι 17 Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη;

Τον Σεπτέμβριο του 2015, το σύνολο σχεδόν της ανθρωπότητας υιοθέτησε σε μία ιστορική σύνοδο στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, 17 συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για την εξάλειψη της φτώχειας, της πείνας, των ανισοτήτων και βελτίωση της ευημερίας, της αξιοπρεπούς εργασίας και της εκπαίδευσης παντού στον κόσμο.

Οι Στόχοι αυτοί, που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το 2030, αφορούν σε όλα τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ πλούσια και φτωχά, μεγάλα και μικρά χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και φιλοδοξούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας.

Για την υλοποίηση των στόχων αυτών ο ΟΗΕ έχει ξεκινήσει μία παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία την οποία υλοποιεί σε συνεργασία με κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, εκπαιδευτικά ιδρύματα και τον επιχειρηματικό κόσμο. Σημαντικότατο ρόλο στη προσπάθεια αυτή διαδραματίζει και η συνεργασία του ΟΗΕ με τον κόσμο του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της συνεργασίας με τον κόσμο του αθλητισμού και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, τα Ηνωμένα Έθνη πρότειναν στη διοίκηση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μία ομάδας με έντονη κοινωνική δράση , το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την ιστορική ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες, να είναι ένα παιχνίδι – γιορτή για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξη και το κοινό μέλλον του κόσμου μας.

Για τον λόγο αυτό, τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Χριστοβασίλη, τη διοίκηση, το προσωπικό και προπαντός τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, για την άμεση αποδοχή της πρότασης και την άριστη συνεργασία.

Εκτός από το ίδιο το παιχνίδι, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη 27 Απριλίου και μία σειρά άλλων σχετικών εκδηλώσεων, όπως η συνάντηση του υπεύθυνου επικοινωνίας στα Ηνωμένα Έθνη κ. Δημήτρη Φατούρου στο Essence Hotel με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας και των υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα με τους οποίους θα συζητήσει για τους Στόχους, τις δράσεις του ΟΗΕ για τη νεολαία και την σχέση των Ηνωμένων Εθνών με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα RUN and OUT, ενώ ο κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί ξεχωριστά με το λογότυπο του Στόχου που θεωρεί ως τον πιο σημαντικό.

Την Πέμπτη, 27 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Ε.Σ.Ι. “Οι Ζωσιμαδες” θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου από τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Μπάμπη Καρβέλη και τον εκ των αρχηγών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Θέμη Τζημόπουλο και τον κ. Δημήτρη Φατούρο σχετικά με τις προγραμματισμένες κοινές δράσεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματα τους.

Ανεξαρτήτως λοιπόν του τελικού σκορ στον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ ένα είναι σίγουρο: Οι δύο ομάδες, οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο και όσοι το παρακολουθήσουν από τη NOVA, θα έχουν σημειώσει 17 GOALS.

17 GOALS – ΣΤΟΧΟΥΣ που μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε ένα καλύτερο μέρος για όλους μας.

Ευχαριστούμε το Essence Hotel στα Ιωάννινα για την ευγενική του προσφορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Στόχους: http://bit.ly/2imYq97

και https://www.youtube.com/watch?v=PBZCfzbtUoY

# PAS4Goals

#yourGoalGreece

Related posts

Χώρις Τζίνο αλλά με επιστροφές στο Ηράκλειο

Κώστας Γεωργιάδης

Με Παναιτωλικό η συνέχεια για την Κ-17

Κώστας Γεωργιάδης

“Καμπάνα” στον ΠΑΣ

Κώστας Γεωργιάδης