3.9 C
Ιωάννινα
31 Ιανουαρίου 2023
BEST NEWS

ΑΕ Κόνιτσας: Δυναμικά στη σάλα (pics)

ae konitsas basketΌταν κάποιος αναφέρεται στον αθλητισμό της Κόνιτσας, το μυαλό συνήθως πηγαίνει στο κανόε καγιάκ, στο ράφτινγκ και στα υπόλοιπα αθλήματα που σε φέρνουν κοντά στη φύση, την τοξοβολία και το ποδόσφαιρο (λόγω Πίνδου και ΠΑΟ Κόνιτσας).

Και όμως ξαφνικά εδώ και λίγους μήνες το πανέμορφο κλειστό της ακριτικής πόλης γέμισε ζωή.
Δεκάδες παιδιά, 70 τον αριθμό άρχισαν να ασχολούνται με αθλήματα που έως τώρα η Κόνιτσα μας απασχόλησε ελάχιστα ως καθόλου.
Και ξαφνικά δημιουργήθηκε η Αθλητική Ένωση Κόνιτσας. Με λίγους μήνες ζωής, δημιούργησε τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ και το ταλέντο υπάρχει.
Υπεύθυνος για όλο αυτό το εγχείρημα ο Νίκος Παπαδόπουλος. Όπως εκμυστηρεύτηκε στο Sportsioannina.gr, η επίσκεψη του στην περιοχή και το γεγονός ότι είδε στο κλειστό «κόσμημα» ένας μόνο άνθρωπος να κλωτσάει μία μπάλα, του «γέννησε» την ιδέα για τη δημιουργία του Συλλόγου.
Με τις κατάλληλες επαφές και με τη συμπαράσταση του Δήμου Κόνιτσας η προσπάθεια ξεκίνησε και ήδη έχουν μπει οι βάσεις για σπουδαία πράγματα.
Προπονητές στα τμήματα ανέλαβαν οι Νίκος Ντανίκας και Αλέξανδρος Λάκκας.
Πολύ δουλειά γίνεται και από τον Θωμά Τσιαλιαμάνη.
Στόχος είναι τόσο τα τμήματα μπάσκετ όσο και του βόλεϊ να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα την επόμενη σεζόν.
Όσον αφορά τη Δημοτική Αρχή, τόσο ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παπασπύρου όσο και ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Χρήστος Φασούλης, αγκάλιασαν την προσπάθεια και δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους.

 

ae konitsas volleyΣυνεργασία με τον ΑΓΣΙ

Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ΑΕ Κόνιτσας δεν θα είναι μόνη της στην προσπάθεια αυτή.
Ήδη υπάρχει συμφωνία με τον ΑΓΣΙ για συνεργασία σε όλους τους τομείς και για τα δύο αθλήματα.

1ο Volley Camp με άρωμα… Α1

Εκείνο που είναι επίσης εντυπωσιακό είναι ότι οι άνθρωποι του Συλλόγου βλέπουν τις προοπτικές και τη δυναμική που έχει η περιοχή που δείχνει να διψάει για αθλητισμό.
Και στο πλαίσιο αυτό ήρθε και η διοργάνωση του 1ου Volley Camp στην Κόνιτσα στις 24-25-26 Ιουνίου.
Μάλιστα στο καμπ αυτό θα συμμετάσχουν και αθλητές της Α1 Ανδρών που θα μεταφέρουν στα παιδιά τις γνώσεις τους.
Παράλληλα υπάρχει στο πλάνο και η προοπτική διεξαγωγής τουρνουά μπάσκετ ομάδων εθνικών κατηγοριών και άλλα ακόμη που δεν είναι ανακοινώσιμα αλλά αν υλοποιηθούν θα προκαλέσουν αίσθηση.

Ταλέντο και όρεξη για δουλειά

Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από την επίσκεψη τους στις προπονήσεις των τμημάτων της ΑΕ Κόνιτσας είναι η όρεξη για δουλειά που υπάρχει όσο και το ταλέντο που έμενε αναξιοποίητο.
Το Sportsioannina είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς αθλητές και αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι η αγάπη και η όρεξη που δείχνουν για τον αθλητισμό.
Και δεν θα αργήσει η στιγμή η περιοχή να βγάλει και αθλητές που μπορούν να διακριθούν.
Στην ιστοσελίδα μίλησαν ο προπονητής Νίκος Ντανίκας και ο Αλέξανδρος Λάκκας.
Ο κ. Ντανίκας ανέφερε: «Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και κάτι. Το τμήμα βόλεϊ ενεργοποιήθηκε από τον Νοέμβριο. Είμαστε στα σπάργανα.
Στο μπάσκετ έχουμε όλη τη γκάμα των ηλικιών, από παιδιά που πάνε νηπιαγωγείο ως λύκειο, ενώ στο βόλεϊ έχουμε γυμνάσιο και λύκειο αυτή τη στιγμή. Αλλά επειδή είναι σημαντικό να έχεις έναν πυρήνα που να ξεκινάει από κάτω, γίνεται μία προσπάθεια και στο χώρο του δημοτικού.
Υπάρχει ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία και τους γονείς. Τα παιδιά δείχνουν πολύ όρεξη και ενδιαφέρον».
Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Λάκκας τόνισε: « Είναι σημαντική η προσπάθεια καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο εδώ εκτός από ποδόσφαιρο. Επομένως οι γονείς είναι εδώ και φέρνουν τα παιδιά τους γιατί θέλουν να υπάρξει και κάτι άλλο.
Ειδικά για τα κορίτσια είναι πολύ σημαντικό το τμήμα βόλεϊ που ξεκινήσαμε το Νοέμβριο, γιατί δεν είχαν κάποια άλλη διέξοδο.
Τώρα θα ξεκινήσει και το παιδικό τμήμα και ήδη έχουν έρθει και άλλα παιδάκια. Το έχει αγκαλιάσει η κοινωνία της Κόνιτσας, και οι γονείς και η δημοτική αρχή.
Πιστεύουμε ότι ο σύλλογος μας θα είναι έτοιμος και από τη νέα περίοδο για να δηλώσουμε συμμετοχή.
Όσον αφορά το πρόβλημα της απόστασης από τα Γιάννινα ο Νίκος Ντανίκας ανέφερε: «Οι αγώνες είναι ένα πρόβλημα αλλά ο Δήμος δείχνει καλή διάθεση στα θέματα μετακίνησης που δεν μπορούμε να φορτώνουμε αθλητές και γονείς με τα έξοδα μετακίνησης και γιατρών.
Φαίνεται έχει την καλή διάθεση να συνδράμει. Μας στηρίζει πολύ. Η απόσταση δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα παρά μόνο διαχειριστικό».
Η 16χρονη Φωτεινή Αναστασοπούλου ως αρχηγός της ομάδας βόλεϊ ανέφερε τα εξής: «Τώρα ασχολούμαι με το βόλεϊ , παλιότερα έκανα ρυθμική γυμναστική. Μου αρέσει πάρα πολύ το βόλεϊ . Στο τμήμα είμαστε γύρω στα 25 κορίτσια και είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε, και να έρθουν και άλλα άτομα όχι μόνο εμείς. Και πιο μικρά σε ηλικία.
Έχουμε ήδη δώσει δύο φιλικά με τον ΑΓΣΙ και εδώ και στα Γιάννινα. Του χρόνου θα κατέβουμε σε αγώνες».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Αθλητική Ένωση Κόνιτσας ευχαριστεί τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παπασπύρου και τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Φασούλη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

9effbbd7 932a 46f4 92cb 12956b1b40ab

Φωτο 1: Το τμήμα μπάσκετ μαζί με τον Δήμαρχο κ. Παπασπύρου και τον Αντιδήμαρχο κ. Φασούλη

Φωτο 2: Το τμήμα Βόλεϊ

Φωτο 3: Ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Θωμάς Τσιαλιαμάνης

Φωτο 4: Νίκος Ντανίκας, Αλέξανδρος Λάκκας και Φωτεινή Αναστασοπούλου

Φωτο 5: Προπόνηση μπάσκετ 

71be30f2 4944 4002 8443 ab5aa65950af

6eaf0c6c 00fa 48f8 a125 27abcd369bc7

Related posts

Πτήση πάνω από τη χιονισμένη Κεντρική Πίνδο (video)

Κώστας Γεωργιάδης

Απέκτησε… συμπάθειες ο μοναχικός κύκνος (Φωτό)

Κώστας Γεωργιάδης

Booking: Η Ήπειρος η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο

Κώστας Γεωργιάδης