13.3 C
Ιωάννινα
3 Μαρτίου, 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Οι βασικές αποφάσεις της ETTU μετά την τελευταία της συνεδρίαση

tournoua kozanis3Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) πραγματοποίησε μία ακόμη σημαντική online συνεδρίαση το περασμένο Σάββατο μετά την ολοκλήρωση και του Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών στο Ντίσελντορφ.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την ηγεσία του νέου προέδρου της ETTU Ιγκόρ Λεβίτιν, ο οποίος ευχαρίστησε με την ευκαιρία τους διοργανωτές του κορυφαίου διασυλλογικού Κυπέλλου πρώτα στο Λιντς της Αυστρίας για τις γυναίκες κι έπειτα στη γερμανική πόλη για τους άνδρες. Από κει και πέρα η Ένωση, βλέποντας τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα από την πανδημία, πήρε κάποιες αποφάσεις και οι βασικότερες έχουν να κάνουν με πιθανές νέες ημερομηνίες διεξαγωγής για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού στην 1η κατηγορία (άρα και για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο επίπεδο Α) και την αναζήτηση εναλλακτικής πόλης για το Προολυμπιακό τουρνουά της ηπείρου αν δεν καταστεί δυνατό να γίνει στη Μόσχα.

 

Σύμφωνα με το αποψινό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της η ETTU συζήτησε την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την πανδημία Covid-19 στην Ευρώπη και αποφάσισε:

– να επαναπρογραμματίσει τους αγώνες του σταδίου 1 στα γκρουπ του επιπέδου Α για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2021.

– να αξιολογήσει εναλλακτικές επιλογές για τη διεξαγωγή του ατομικού Προολυμπιακού τουρνουά σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να το κρατήσει η Μόσχα λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων.

– να διεξάγει (και) το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 του 2021 στο Μοντρέ της Ελβετίας και στις ημερομηνίες 22 και 23 Μαΐου.

Στο ρεπορτάζ για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην κορυφαία κατηγορία ανδρών να συμπληρώσουμε ότι το 4ο γκρουπ, όπου βρίσκεται η Ελλάδα, έχει κανονιστεί να γίνει σε συνθήκες «φούσκας» στην Αυστρία. Αυτό έχει αποφασιστεί για το κάθε γκρουπ, κάποια στιγμή δόθηκε και η ημερομηνία 23-24 Ιανουαρίου, όμως λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό η ETTU είχε αναφέρει ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο για το συγκεκριμένο διήμερο. Γι’ αυτόν τον λόγο και παραμένει ανοιχτή η πόλη, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες μεταξύ της Αυστρίας, της Ελλάδας και της Δανίας. Το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι θα συνεδριάσει ξανά πριν αλλάξει ο χρόνος, συγκεκριμένα στις 28 του μήνα και θ’ αποφασίσει τότε αν θα θέσει νέες ημερομηνίες διεξαγωγής και σε ποια γκρουπ.

Από κει και πέρα: Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2021, ο οποίος θα υποβληθεί προς έγκριση στο Έκτακτο Συνέδριο τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Άκουσε παρουσιάσεις και σχέδια εργασίας από τους διαχειριστές μάρκετινγκ, ανάπτυξης και ανταγωνισμού και συζήτησε τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις σχέσεις με τα Μέσα ενημέρωσης για το 2021. Τέλος, ενέκρινε τη δομή του προσωπικού για το 2021-2022 και συνεχάρη τις πόλεις και τα σωματεία, που ανέλαβαν το «bubble» του Τσάμπιονς Λιγκ «και είδαμε όλοι την ασφαλή επιστροφή αυτών των εμβληματικών αγώνων σε συνδυασμό με τις θαυμάσιες επιδόσεις των αθλητών».

Related posts

Μέτρια εμφάνιση από τον Νίκο Τσουρέκα

Κώστας Γεωργιάδης

Τορούν 2021: Το τελικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Κώστας Γεωργιάδης

Τορούν 2021: Ομάδα ικανή να διεκδικήσει καλές εμφανίσεις

Κώστας Γεωργιάδης