Με το πάθος να ξεχειλίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε επιτέλους κάτι περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο πέρα από τις εντυπώσεις. Η πρώτη νίκη στα play off ήρθε κόντρα στον ΠΑΟΚ με 1-0 στο “Ζωσιμάδες” με μπαλάρα!
Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά και επιθετικά και αμυντικά, αντεπεξήλθε και έφτασε στο πρώτο τρίποντο δίκαια! Σκόραρε μάλιστα τρεις φορές με τα δύο γκολ να ακυρώνονται μέσω var.
Καλός επιθετικά
Καλή εικόνα είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο α’ ημίχρονο.
Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά βρήκε ανοιχτό γήπεδο και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Πασχαλάκη.
Ο ΠΑΣ είχε γκολ με τον Περέα που ακυρώθηκε μέσω VAR ως οφσάιντ στο 23ο.
Από πλευράς ΠΑΟΚ, μεγάλη ευκαιρία είχε ο Μίτριτσα με κοντινό σουτ στο 45ο το οποίο κόντραρε σε Σάλιακα και Ολιβέιρα και κατέληξε κόρνερ.
Στα τρία το ένα έγκυρο!
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε την πολύ καλή του εικόνα επιθετικά. Οι κυανόλευκοι δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στον ΠΑΟΚ να τους κλείσει στα καρέ, αντίθετα προσπαθούσαν να βγουν με αξιώσεις στα καρέ του Παντελάκη.
Στο 62ο για ελάχιστα εκατοστά ακυρώθηκε και πάλι γκολ του Περέα.
Όμως δεν έγινε το ίδιο στο 77ο όταν ο Σάλιακας βρήκε ωραία τον Πίρσμαν στην περιοχή, ο Βέλγος γέμισε με το κεφάλι και ο Σνάιντερ σε θέση βολής σκόραρε και έγραψε το 1-0.
Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων με το πάθος που έδειξαν, διαχειρίστηκαν τον αγώνα και δεν έφτασαν στην επικράτηση, την πρώτη στα play off.
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) – Χασάν Κούλα (Ξάνθης)
Τέταρτος διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Διαιτητής VAR: Andris Treimanis (Λετονία)
Διαιτητής AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
Παρατηρητής: Δημήτριος Κύρκος (Θεσπρωτίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (46’ Λιάσος), Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ (46’ Κύρκος-92’ Παντελάκης), Περέα.
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Φερέιρα, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μίτριτσα (64’ Άκπομ), Τέιλορ (79’ Σοάρες), Μουργκ, Ολιβέιρα (56’ Τσόλακ).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σβαμπ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
5’ Κόρνερ του Σάλιακα, προσπάθεια για κεφαλιά του Κάργα, άουτ.
12’ Εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, κοντά στο ημικύκλιο, στο τείχος.
18’ Προσπάθεια του Τσιγγάρα, μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.
19’ Γέμισμα από τον Σάλιακα από διαγώνια θέση, πέρασε ανεκμετάλλευτο.
20’ Σουτ του Ολιβέιρα στην περιοχή πάνω στους αμυντικούς.
23’ Ο Περέα στην περιοχή έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από σέντρα του Σάλιακα και σουτ του Σνάιντερ, και με προβολή σκόραρε! Μέσω πεντάλεπτης εξέτασης της φάσης από το VAR, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ!
33’ Σουτ του Σάλιακα πάνω στον Βαρέλα.
43’ Παράλληλη σέντρα του Πίρσμαν, ο Σνάιντερ έπεσε για την προβολή χωρίς να καταφέρει να γίνει αποδέκτης της μπάλας.
45’ Ο Μιτρίτσα από κοντά το σουτ, η μπάλα πάνω στον Σάλιακα και τον Ολιβέρα και κατέληξε άουτ.
45’+2’ Σέντρα του Πίρσμαν, άουτ.
45’+4’ Διαγώνιο σουτ του Σάλιακα άουτ.
47’ Παράλληλη σέντρα του Περέα, πέρασε ανεκμετάλλευτη.
48’ Γέμισμα του Σάλιακα στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.
53’ Διαγώνια σέντρα του Σάλιακα, κεφαλιά του Περέα πάνω από τα δοκάρια.
54’ Ο Περέα στην περιοχή το σουτ πάνω στα σώματα.
61’ Γύρισμα του Τέιλορ ανακόπηκε από την άμυνα καθώς δεν μπόρεσε να μπει ο Τσόλακ στη φάση.
62’ Διαγώνιο σουτ του Περέα στην περιοχή και η μπάλα στα δίχτυα! Και πάλι μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ! Έχει καταντήσει ανέκδοτο καθώς μέτρησαν κάτι εκατοστά!
76’ Σουτ με το αριστερό του Πίρσμαν, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.
77’ ΓΚΟΛ! 1-0! Κεφαλιά του Πίρσμαν, ο Σνάιντερ από κοντά σκόραρε!
81’ Κεφαλιά του Άκπομ, μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.
89’ Ο Πίρσαν έβγαλε τον Κύρκο στην κόντρα αλλά ανακόπηκε από τον Μιχάι.
90’+2’ Κεφαλιά του Άκμπομ, πάνω από τα δοκάρια.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:
- Αποθεώθηκε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα για την άνοδο στην Α2 Γυναικών. Οι παίκτριες βρέθηκαν στο γήπεδο και τις υποδέχτηκε ο Γιώργος Χριστοβασίλης.
- Στο «Ζωσιμάδες» βρέθηκε και ο Άντι Λίλα ο οποίος βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων με την ακαδημία που διατηρεί.
- Ντεμπούτο στη Super League για τον Κύρκο.