Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Παύλος Κριαράς με 5,05 μ. που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.
Ο 17χρονος χρειάστηκε τρίτο άλμα για να ξεπεράσει το 4,90 μ. και μετά το πρώτο άκυρο στα 5,00 μ. επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,05 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη.
Ο πήχης στη συνέχεια πήγε στα 5,10 μ. ύψος όπου κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα δύο πρώτα άκυρα ο αθλητής επέλεξε να συνεχίσει στα 5,15 μ., για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον αγώνα, χωρίς επιτυχία.
Τον αγώνα παρακολούθησε και έδωσε τα συγχαρητήρια του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.
Το μετάλλιο του Κριαρά είναι το τέταρτο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων. Και τα τέσσερα έχουν έρθει από τον στίβο!
Η απονομή στον Παύλο Κριαρά
«Το μετάλλιο μου το αφιερώνω στη Ρόδο» λέει ο Παύλος Κριαράς για το χάλκινο
Tα αποτελέσματα της Πέμπτης και το πρόγραμμα της Παρασκευής 28 Ιουλίου
Eκτός από το χάλκινο μετάλλιο του Παύλου Κριαρά, πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Ειρήνη Παπαδημητρίου-Σταμπόρη στην Ποδηλασία με την 5η θέση που κατέκτησε, όπως επίσης και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στα 50μ Ελεύθερο της Κολύμβησης.
Την Παρασκευή συνεχίζεται στο Eυρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων το πρόγραμμα με πολύ καλές προοπτικές και στα πέντε αθλήματα που συμμετέχουμε.