5 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Νίκος Σιόντης: O ΠΑΣ ζει – Από το χείλος του γκρεμού στο… ο νέος ΠΑΣ γεννιέται

Το στίγμα σχετικά με το που βρισκόμαστε έδωσε ο Νίκος Σιόντης ο οποίος σημείωσε ότι κατατέθηκε φάκελος στην Σούπερ Λιγκ 2 ωστόσο χρειάζεται να εγκριθεί

Αναλυτικά η τοποθέτηση του

O ΠΑΣ ζει – Από το χείλος του γκρεμού στο όνειρο, ο νέος ΠΑΣ γεννιέται

ΦΙΛΑΘΛΟΙ:
Εδώ και 20 μέρες, από τη στιγμή που αποφάσισα να μπω μπροστά σε μια αποστολή που πολλοί χαρακτήρισαν “αποστολή αυτοκτονίας”, ζω, αναπνέω και υπάρχω μόνο για αυτό: για να κρατήσουμε τον ΠΑΣ όρθιο. Περπατάω στους δρόμους αυτής της πόλης και βλέπω βλέμματα γεμάτα συγκίνηση, αλλά και χαμόγελα ελπίδας. Μια αίσθηση ότι κάτι όμορφο μπορεί να γεννηθεί απ’ όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες. Ότι ο ΠΑΣ μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, γιατί δεν είναι μόνος.

Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Να μην σβήσει αυτή η ιστορία αθόρυβα, χωρίς μάχη.

Χιλιάδες φίλοι της ομάδας έσπευσαν να πάρουν διαρκείας. Χωρίς εγγυήσεις. Με πίστη. Αλλά δεν φτάνει.

Τώρα χρειάζεται η υπέρβαση. Οι απλοί φίλαθλοι — που τόσες φορές κράτησαν την ομάδα όρθια — καλούνται για ακόμη μία φορά να κάνουν το κάτι παραπάνω. Να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την προσπάθεια μέχρι την Κυριακή. Κάθε εισιτήριο μετράει.

ΜΙΚΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:
Το ίδιο ισχύει και για όσες εταιρίες έχουν εκφράσει την πρόθεση να αγοράσουν το χορηγικό πακέτο εισιτηρίων διαρκείας. Είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να ενεργοποιηθούν άμεσα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις. Και να κάνουν πράξη όσα δημόσια δήλωσαν.

Τα 7.747 εισιτήρια πρέπει να εξαντληθούν. Τώρα. Χθες. Η αγάπη του απλού φιλάθλου είναι η σπίθα. Αλλά για να γίνει φωτιά, χρειάζεται και η συμμετοχή των δυνατών.

Αν έχεις τη δυνατότητα, μπες μπροστά. Αγόρασε διαρκείας. Δώσε τα στο προσωπικό σου. Ή σε μαθητές, άνεργους, ανθρώπους που δεν έχουν τρόπο να στηρίξουν αλλιώς.

Όχι για να φανείς. Ούτε για τη διαφήμιση. Αλλά γιατί όταν όλα κρίνονταν, εσύ ήσουν εκεί.

Δεν περιμένουμε δηλώσεις. Πράξεις θέλουμε. Έστω διακριτικά. Δεν χρειάζεται να φαίνεσαι — αρκεί να είσαι παρών. Δίπλα στον ΠΑΣ. Γιατί αυτή η ομάδα, όσους κι αν πίκρανε, δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ – ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ:
Τα ψέματα τελειώνουν. Ο χρόνος τελειώνει. Αν πράγματι θέλουν να βοηθήσουν, τώρα είναι η ώρα. Όχι αύριο. Το «χθες» είναι ήδη αργά. Η βοήθεια πρέπει να είναι άμεση, έμπρακτη, ουσιαστική.

Δεν το κρύβουμε: έγιναν συζητήσεις με σημαντικούς επιχειρηματίες της περιοχής, όμως η ανταπόκριση δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Αυτή είναι η στιγμή για όσους έχουν πραγματική δυνατότητα και επιρροή να σταθούν στο ύψος της περίστασης. Να δείξουν στην πράξη πως η δύναμή τους μπορεί να γίνει ελπίδα για έναν σύλλογο και μια ολόκληρη περιοχή.

Αυτή είναι και η μεγάλη ευκαιρία τους: να συνδεθούν με κάτι που αναγεννιέται από την τέφρα του. Να χτίσουν επάνω σε μια σχέση που δεν θα είναι μόνο χορηγική, αλλά ουσιαστική — και να αποτελέσουν οι ίδιοι μέρος αυτής της νέας εποχής για τον ΠΑΣ και την Ήπειρο.

Αν, παρά τις προσπάθειες, δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση εντός της πόλης, θα χρειαστεί — με σεβασμό στις συνθήκες — να αναζητήσουμε στήριξη και πέρα από τα τοπικά όρια, ώστε η ομάδα να έχει τις ευκαιρίες που της αξίζουν. Υπάρχουν επιχειρήσεις εκτός Ιωαννίνων που αναγνωρίζουν την ιστορική αξία του ΠΑΣ και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει. Και ίσως τελικά εκείνοι να είναι πρόθυμοι να σταθούν στο πλευρό μας.

Μακάρι η στήριξη — η τιμή και η προοπτική — να μείνουν εδώ, στα Γιάννενα. Γιατί αυτή η ομάδα ανήκει πρώτα απ’ όλα στην πόλη της. Όμως όταν παλεύεις για την επιβίωση, δεν έχεις την πολυτέλεια να κλείνεις πόρτες.

Όσοι σταθούν σήμερα δίπλα σε αυτή την προσπάθεια — είτε από τα Γιάννενα, είτε από αλλού — θα είναι εκείνοι που θα έχουν τον πρώτο λόγο στην επόμενη μέρα του ΠΑΣ. Θα είναι συμμέτοχοι σε μια αναγέννηση που ξεπερνά το γήπεδο.

Γιατί ο ΠΑΣ δεν είναι απλώς ένα ποδοσφαιρικό brand: είναι ένα όνομα βαθιά ριζωμένο σε μια ολόκληρη περιοχή, που τώρα ξαναχτίζεται με όραμα, σοβαρότητα και προοπτική. Οι επενδυτές και οι χορηγοί που θα μπουν σήμερα στο πλευρό της ομάδας, θα τοποθετηθούν στην καρδιά μιας συλλογικής προσπάθειας με πολλαπλασιαστική δυναμική. Θα συνδέσουν το όνομά τους με έναν σύλλογο που εκπροσωπεί την ανθεκτικότητα, την ιστορία και τη φιλοδοξία της Ηπείρου — και θα έχουν πραγματική απόδοση όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο κύρους, κοινωνικής απήχησης και περιφερειακής επιρροής. Θα είναι μέρος μιας επιτυχίας που θα ξεπερνά το ποδόσφαιρο.

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:
Μιλάω καθημερινά με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου. Στέκονται δίπλα μας. Έμπρακτα και ειλικρινά. Τους ευχαριστώ. Γιατί λειτουργούμε με έναν κοινό στόχο: να σώσουμε και να αναγεννήσουμε τον ΠΑΣ. Αναμένουμε να βρουν και τον θεσμικά ενδεδειγμένο τρόπο ώστε να ενισχύσουν – άμεσα ή έμμεσα – την προσπάθεια, με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ:
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα και καταφέραμε να καταθέσουμε τον φάκελο για συμμετοχή στη Super League 2. Ήταν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, κάτω από τεράστια πίεση και με λιγοστά μέσα. Όμως για να εγκριθεί, απομένει ακόμη ένα βήμα: η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων προς πρώην και νυν ποδοσφαιριστές.

Απευθύνομαι σε εσάς — που φορέσατε αυτή τη φανέλα, που ματώσατε για αυτή την ομάδα, που σας πίκρανε και σας αγά

Related posts

ΠΑΣ Γιάννινα: Πρόβα τζενεράλε στην Κόνιτσα

Άκης Λιούτας

Αναγέννηση Καρδίτσας: Ανακοίνωσε ακόμη έναν πρώην του ΠΑΣ Γιάννινα

Άκης Λιούτας

Στην Σούπερ Λιγκ 2 ο Στέφανος Ευαγγέλου

Άκης Λιούτας